Välineitä salibandyn pelaamiseen

Salibandy on palloilulaji, jonka kehittäjämaana pidetään Ruotsia. Se onkin pohjoismaissa ja myös Suomessa suosittu laji, jonka voi aloittaa suhteellisen matalalla kynnyksellä. Suomessa salibandyn pelaamiseen on myös monipuolisesti harrastusmahdollisuuksia. Lisätietoa harrastusmahdollisuuksista ja suomalaisesta salibandysta löydät Suomen Salibandyliiton sivuilta. Lue lisää salibandyvälineistä tästä artikkelista.

Mailalla ja pallolla pääset alkuun

Salibandyharrastuksen voi aloittaa hyvinkin yksinkertaisilla välineillä: tarvitset alkuun mailan ja pallon, joiden avulla harjoittelun voi aloittaa. Mailoja on monia erilaisia, ja eri ominaisuuksiin tutustumalla löytää itselle sopivan. Huomiota kannattaa kiinnittää esimerkiksi mailan pituuteen ja lavan jäykkyyteen.

Kengiksi sopivat aluksi tavalliset lenkkarit, mutta aktiiviharrastajalla voi olla myös urheiluun sopivat sisäpelikengät, sillä salibandya pelataan sisäkentillä. Ammattilaisten varustevalintoja seuraamalla saa vinkkejä myös omaan käyttöön. SalibandyTV:n sivuilta löytyy kootusti kaikki salibandylähetykset, jotta oman mielilajin seuraaminen on helppoa.

Oikea vaatetus tekee urheilusta mukavaa

Paljon juoksua ja nopeita spurtteja sisältävässä lajissa hiki virtaa. Siksi onkin tärkeää huolehtia siitä, että varusteet ovat lajiin sopivat. Hengittävät ja rennot vaatteet tekevät urheilun harrastamisesta mukavaa.

Axon tarjoaa erilaisia urheiluvaatteita esimerkiksi salibandyn harrastajille. Jos etsit esimerkiksi hikipantaa tai muita urheiluvaatteita salibandyn pelaamiseen, nämä voisivat sopia sinulle.

Varusteiltaan helppo harrastus

Salibandy on mukava laji myös aloittelijoille, koska varustehankintoihin ei tarvitse heti panostaa useita satoja euroja vaan myös pienemmillä hankinnoilla pääsee liikkeelle. Testaamalla löytää omat mieltymyksensä.

Puhelimen lisävarusteet urheilua harrastavalle

Kestävyyslajien, kuten juoksemisen tai kävelyn harrastaminen kuuluu usean urheilijan lajivalikoimaan. Lisää lajivinkkejä kestävyysurheiluun löydät täältä. Harrastitpa sitten salibandya tai mitä tahansa muuta joukkuelajia, hyödyt varmasti myös peruskestävyyden kehittymisestä aerobisen harjoittelun kautta. Puhelin on tärkeä turvavaruste lenkkeillessä. Sillä voit ottaa nopeasti yhteyttä hätätilanteissa. Jotta liikkuminen puhelimen kanssa olisi miellyttävää, kannattaa panostaa muutamiin lisävarusteisiin, joita esittelemme alla tarkemmin.

Puhelimen säilytys liikkuessa

Mikäli haluat puhelimesi kulkevan mukana myös lenkilläsi, voisivat muutamat säilytyksen lisävarusteet olla sinulle hyödyllisiä. Liikkuessa puhelinta on helppo säilyttää joko vyötärölaukussa tai kännykkäpussissa. Mikäli puhelimesi altistuu kosteudelle, kannattaa valita kosteutta kestävä tai vesitiivis malli. Muita ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota laukkua tai pussia valitessa ovat laukun paino, heijastavuus ja lisäsäilytysmahdollisuudet korteille, avaimille sekä juomapullolle.

Kuulokkeet urheiluharrastukseen

Liikkuessa puhelin kannattaa yhdistää langattomiin kuulokkeisiin. Tällöin sinun ei tarvitse erikseen kaivella puhelinta taskustasi, mikäli joku soittaa siihen, vaan voit vastata ja puhua kätevästi kuulokkeidesi kautta. Voit myös kuunnella kuulokkeilla lempimusiikkiasi tai vaikka kuunnella äänikirjaa. Urheiltua tulee kuin huomaamatta, mukavaa kirjaa tai musiikkia kuunnellessa.

Muita hyödyllisiä varusteita

Mikäli et tarvitse lenkille mukaan paljon tilaa vieviä varusteita puhelimen lisäksi, voi käsivarsikotelo olla hyvä valinta. Lenkkeilytietojen seuraaminen on helppoa käteen kiinnitetyn käsivarsikotelon kautta. Näet siitä kätevästi myös esimerkiksi viestit, ilman, että sinun tarvitsee kaivaa puhelinta esille laukustasi. Monista käsivarsikoteloista löytyy myös avaintasku ja aukko kuulokkeille, joten saat myös ne kätevästi mukaan lenkillesi.