Padelin pelaaminen Suomessa

Padel on kentällä pelattava peli, jota pelataan virallisten sääntöjen mukaan nelinpelinä, mutta myös kahdestaan pelaaminen on mahdollista kaksinpelikentällä. Kaksin pelatessa on hyvä harjoitella ja kehittää pelitaitojaan, sillä siinä saa paljon toistoja ja liikettä. Peli alkaa arpomalla syöttävä pari, jonka jälkeen vastapuoli vastaa syöttöön. Pallon tulee mennä verkon yli ja osua kerran vastapuolen kenttäpuoliskolle.

Historiaa

Padel on alkujaan lähtöisin Meksikosta, jossa se kehitettiin 1968. Sieltä se levisi Espanjaan ja pikkuhiljaa muualle Eurooppaan. Ympäri maailmaa Padelin harrastajia on jo 18 miljoonaa, eli kyse ei ole ihan pienestä pelistä. Espanjassa peli on edelleen erityisen suosittua, sieltä tulee kuusi miljoonaa Padelin pelaajaa. Suomeen peli rantautui vuonna 2003, ja Padelin harrastamiseen on täällä hyvät mahdollisuudet.

Padelin välineet

Padel harrastukseen löytyy kaikki tarvittava välineistö helposti. Etsi apuasi verkosta erilaisiin tarpeisiin. Pelaamiseen tarvitsee kengät, mailat, laukun mailoille ja pallot. Padelkengät ovat tärkeät, sillä pelissä liikutaan paljon ja nopeasti. Kengiltä vaaditaan hyvä pohjakuviointi, vahvistettu kanta, sekä tukeva mutta kevyt rakenne.

Harjoittelu

Padelin ammattimainen harjoittelu onnistuu kun on muutama innostunut kaveri, ja eri nettisivustoilta sekä Youtubesta löytyy paljon materiaalia oppimista varten. Padel välineisiin on tärkeää panostaa, sillä pelaamisesta tulee mukavampaa kunnon varusteilla. Akillesjännevammat ja tenniskyynärpää ovat tyypillisiä vammoja, joita pelikentällä voi tulla, ja hyvät varusteet auttavat myös ehkäisemään niitä.