Parhaat salibandypelajaat

Salibandyliiga valitsee vuosittain aina parhaat pelaajat ja koska kausi on vielä käynnissä tämän vuoden osalta, otetaan tarkkailuun viime kauden parhaat pelaajat. Miesten kauden parhaaksi valittiin Seinäjoen PV:ssä eli Peliveljissä pelaava Tatu Väänänen, jo toistamiseen. Naisten kauden parhaaksi tuli valituksia Eliisa Alanko, joka edustaa joukkuetta SC Classic ja samalla Alanko oli myös naisten runkosarjan että pudotuspelien pistepörssin kuningatar. Miesten runkosarjan pistetykki oli niin ikään Seinäjoen Peliveljissä pelaava Sami Koski ja pudotuspelien pistekuninkuus meni Helsinkiin, SSV:ssä pelaavalle Markus Olkkoselle. Parhaiksi kapteeneiksi valittiin kaudella 2012–2013 miesten Peik Salminen, joukkueenaan Loviisan Tor sekä naisten Marjut Mäkelä, joka pelaa Oulun OLS:ssa.

Hieman vanhemmista tilastoista poimitaan seuraavia nimiä. Tero Tiitu on mies, joka teki kaudella 2005–2006 yhden kauden maaliennätyksen tekemällä 63 maalia. Aika lähelle on päässyt Henri Johansson, joka iski pari kautta sitten 62 maalia. Mika Kohonen puolestaan pitää hallussaan yhden kauden syöttöpiste-ennätystä 68 pisteellä ja Jaakko Hintikalla on teho-piste-ennätys kaudelta 2005–2006.
Yhden ottelun piste-ennätys on 10 pistettä, jonka ovat saavuttaneet Lasse Riitesuo sekä aiemmin mainittu Henri Johansson. Mikael Järvellä on puolestaan tilillä eniten mestaruuksia, 10 kappaletta.

Naisten liigassa ennätyksiä pitää siis hallussaan Eliisa Alanko, ollen maalikuningatar että tehopistetyttö. Petra Mäntynen on puolestaan tykittänyt eniten syöttöpisteitä mutta Kati Suomelalla on eniten mestaruuksia naisista, 8 kappaletta.