Manchester United – Manchesterin punainen puoli

Englantilainen Manchester United on vuonna 1878 perustettu jalkapalloseura, joka pelaa Valioliigassa. Se on toinen kahdesta Manchesterissä majailevista jalkapalloseuroista. Seura on yksi maailman suurimmista ja seuratuimmista joukkueista. Manchester Unitedin kotistadion on Old Trafford. Kesästä 2022 lähtien Manchester Unitedia on luotsannut alankomaalainen valmentaja Erik ten Hag. Tästä artikkelista löydät lisätietoa tästä legendaarisesta seurasta.

Historiaa ja tiukkoja paikalliskamppailuja

Viime vuosina Manchester United, lempinimeltään punaiset paholaiset, on jäänyt paikallisvastustajansa Manchester Cityn jalkoihin. Manchesterilaisseurojen keskinäiset kamppailut ovatkin fanien näkökulmasta kiintoisia, mutta legendaarisempi kilpakumppani löytyy Manchesterin ulkopuolelta.

Manchester Unitedin ja Liverpool FC:n väliset kamppailut ovat yksi englantilaisen jalkapallon seuratuimpia tapahtumia. Monet fanit, media ja pelaajat ovat sitä mieltä, että näiden kahden väliset ottelut ovat jopa tärkeämpiä kuin kamppailut paikallisvastustajien kanssa. Tämä ei olekaan ihme, sillä viholliskamppailu juontaa juurensa pitkälle historiaan ja kyseessä on kaksi englantilaisen jalkapallon menestyksekkäintä jalkapalloseuraa.

Tunnusta oman seuran väriä

Yhtenä maailman suurimmista jalkapalloseuroista Manchester Unitedilla on faneja ympäri maapalloa. Maailmanlaajuisesti kannattajia on jopa 300 miljoonaa. Myös Suomessa toimii vuonna 2003 perustettu virallinen kannatusyhdistys MUSCOF ry, johon ovat tervetulleita kaikki Manchester Unitedia kannattavat suomalaiset.

Jos oman seuran fanituotteet kiinnostavat, Supporters Place tarjoaa laajan valikoiman eri seurojen tuotteita. Voit tilata netistä tuotteita suoraan kotiisi. Oman seuran väriä tunnustamalla fanikokemusta tulee käsinkosketeltavaa, ja yhteenkuuluvaisuuden tunne muiden fanien kanssa on konkreettinen.